20. lokakuuta 2009

Kodin kautta kotiin

Lähtö Yellowstonesta tapahtui aikaisin, siis aikaisin, aamulla. Lento lähti Jacksonin kentältä vasta yhdeksän tienovilla, mutta
  • lentokentälle toivottiin saavuttavan vähintään kahta tuntia ennen koneen lähtöä
  • autovuokraamo ei ollut kentällä, vaan Jacksonin kaupungin keskustassa
  • vaikka Jackson onkin kartalla lähellä Yellowstonea, kestää ajo kuitenkin jonkun aikaa
  • tällä välillä oli myös niitä tietöitä
  • ja pimeässä on elukoitakin vähän enemmän tien läheisyydessä
Lopputulos oli se, että lähdin hotellilta noin neljältä aamulla ja yllättäen kaikki meni ilman yllätyksiä. Olin vuokraamolla juuri silloin kuin olin suunnitellut, enkä ollut teilannut yhtään pientä karibua.
Matkani suuntasi Jacksonista kohti loman vikaa kohdetta eli New Mexicoa. Eli "kotiin" oltiin menossa ja eihän kotona ole yleensä mitään sen kummempia turistisuunnitelmia. Näin ollen en ollut aikeissa tehdä etelässä mitään kiertelyä vaan tarkoitus oli vain mennä moikkaamaan niitä tuttuja, jotka eivät olleet Seattlessa paikalla. Ja näin myös tein.Parin päivän jälkeen suuntasin nokan uudestaan kotia kohden, pienen koukkauksen kera toki, sillä lento Suomeen lähti tietenkin siis Seattlesta. Lentelin Seattleen, yövyin yhden yön siellä ja lentelin takaisin kotiin.
Lentelystä tuolla USA:ssa pitää nyt erikseen vielä mainita yksi asia. Lentoyhtiöt ovat muuttuneet vieläkin ahneimmiksi ja kannattaa varautua kaikenlaisiin ylimääräisiin maksuihin. Nyt ollaan siis keksitty se, että ruumaan menevistä matkalaukuista pitää maksaa! Mulla meni ruumaan kaksi laukkua ja jouduin maksamaan kaikkien USA:n sisäisten lentojen yhteydessä $50 (eka laukku $20, toka laukku $30). Ilmeisesti lähes kaikki yhtiöt ovat ottaneet käyttöön saman käytännön.
Melkein kuukausi tien päällä (Itävallan konferenssin ja USA:n reissun välissä oli kuitenkin vain viikonloppu), aika jees.

Ei kommentteja: