7. lokakuuta 2009

Kalleinta mitä teillä on, kiitos

Viimeisen Utahissa vietettävän aamun suurin hankaluus oli se mistä saisin aamupalan. Niin tosiaan, tälläkään hotellilla ei ollut semmoista tarjolla. Aiempina päivinä olin ajanut viiden minuutin päähän (kaupungin toiselle puolelle), mutta kävellen tuo matka olisi hieman liian hankala, kun sinne asti ei ollut jalkakäytävää.

Ongelma ratkesi vähän huoneesta löytyviin esitteisiin paneuduttuani ja matkapäivä pääsi onnellisesti omeletin ja appelsiinimehun voimalla käyntiin. Samalla tuli opittua lisää amerikkalaisten 24/7 palveluista, sillä ruokapaikka oli oikeasti 24 tuntia auki päivässä ja jokaisena päivänä. Kaiken lisäksi huomasin myöhemmin ilokseni, että ne tarjoilevat myös aamiaista koko päivän ympäri. Eli jos vahingossa sattuu nukkumaan vähän pitempään (sanotaan nyt ihan hatusta vetäen vaikka esim. noin klo 18:a) eikä kotona satu olemaan mitään syötävää tai on reissussa, niin heiltä saisi täyttävän aamiaisen eteensä. Muistakaa siis USA:ssa käydessänne, että Denny's voi pelastaa teidät kun haluaisitte ruokaa vähän omituiseen aikaan.

Matka Utahista suuntasi kohti Yellowstonen kansallispuistoa lentäen. Reissu kulki, ylläri, Denverin kautta. Pikkuhiljaa sitä alkaa jo oppimaan kentän aika hyvin, toki joka kerta pitää kiertää jos vaikka löytäisi jotain uutta.

Denveristä lennettiin sitten vähän isommalla koneella Jackson Holen lentokentälle ja Jacksonin kaupunkiin. Paikka oli aika mielenkiintoinen sillä tavoin, että oikeastaan koko keskusta oli säilytetty historiallisessa kuosissaan, joka merkitsi että ulkosivut olivat "villin lännen" tyyliin puuta ja myös jalkakäytävät keskustan alueella olivat puuta.

Ikävämpi puoli olikin sitten saman alueen mieletön kaupallisuus, joka paikka oli täynnä rihkamakauppaa ja kallista ravintolaa, jne. Ahdisti koko homma. Yritin aikani etsiä halpaa ruokapaikkaa (itse asiassa mielessä oli pihvi, joten pihvipaikkaa), mutta en semmoista löytyänyt. Näin ollen päätinkin sitten repäistä ja mennä kaupungin tunnetuimman hotellin ravintolaan, jota myös kaupungin parhaaksi väitettiin.

Ilmeisesti Silver Dollar Grill on ihan suosittukin paikka, kun en päässyt tietenkään heti pöytään vaan jouduin odottelemaan ehkä jonkun 10min. Tai sitten yksinäiselle ruokailijalle oli hankala löytää pöytää.

Tällä kertaa täytyy sanoa, että paikka tai ainakin sen ruoka oli todella odottamisen arvoinen. Toki tilasin varmaan ensimmäisen kerran ruuan tietämättä sen hintaa. Enkä nyt puhu siis USA:n verottomien hintojen tuomasta loppuhinnan hankaluudesta vaan siitä, että ruokalistassa tilaamani pihvin kohdalla luki vain "market". Toisin sanoen hinta vaihtelisi sen mukaan mikä lihan päivän hinta olisi.

Ehkä voi olla oikeasti hankala sanoa oliko se paras pihvi, jonka olen koskaan syönyt, mutta ehkä se oikeasti oli.

Syömisen jälkeen päädyinkin sitten suunnittelemaan tulevien päivien reissua uudelleen, kun selvisi että matkalla Yellowstoneen etelästä, matkaajan pitääkin kulkea myös toisen puiston halki. Tämä rahastus (National Parkeihin on sisäänpääsymaksu) tuli vähän yllätyksenä, mutta olin toisaalta kuullut myös hyvää tästä toisesta puistosta (Grand Teton). Näin ollen en ajatellutkaan ajaa vauhdilla lyhintä reittiä Yellowstoneen vaan kiertää jonkun verran myös Grand Tetonin puolelta.

Ehkei se haittaisi jos aikataulu ei myöhemmin sen enempää muuttuisi.

PS. Niin, pihvin hinta oli sitten $35. Se toki taitaa kertoa enemmän siitä, että en kovin kalleissa paikoissa ole tässä maassa käynyt syömässä.

2 kommenttia:

L kirjoitti...

Oisko sulla sieltä Jacksonista kuvia?

Petri kirjoitti...

Ei ois.

Mutta ei hätää, sillä voit nähdä katunäkymiä esim. GoogleMapsin kautta

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=jackson,+wy&sll=37.0625,-95.677068&sspn=51.443116,79.013672&ie=UTF8&hq=&hnear=Jackson,+Teton,+Wyoming&ll=43.479929,-110.762428&spn=0.005808,0.009645&z=17&layer=c&cbll=43.479582,-110.762373&panoid=gHi8FlhWZKlbTrm7f_dTtg&cbp=12,29.73,,0,-4.91

Tai siis mene vain http://maps.google.com/
etsi "jackson, wy" ja siirrä sieltä zoomi-asteikon yltä se ukkeli haluamallesi kohdalle tiestöä.