11. helmikuuta 2009

Ennakkotunnelmat reissuun

Vaikka olinkin odottanut tavalla tai toisella Intiaan matkustamista jo useita vuosia, ei matkakuume kyllä ollut noussut missään vaiheessa kovin suureksi. Pientä kihelmöintiä oli toki tullut, kun hain lainamatkalaukkua ja kun samalla tuli juteltua matkasuunnitelmista pitkästä aikaan, mutta kuumeiluksi se ei kuitenkaan kohonnut. Jotenkin ei tuntunut ollenkaan siltä, että olisi ollut lähdössä lomalle.

Syyt tähän laimeaan odotukseen olivat selvät, sillä siihen ei vain ollut kunnolla aikaa. Tein kunnolla töitä vielä matkapäivänäkin (toki Milla teki vielä enemmän...) ja viimeisiä matkaan liittyviä varauksia tai paremminkin niihin liittyviä vahvistuksia tuli useita vielä viimeisinä päivinä (viimeisin matkapäivän aamuna). Pakkaaminenkin oli vielä vaiheessa puoli tuntia ennen kotoa lähtöä, toki myönnettäköön että kaikki mukaan tuleva tavara oli kerätty kasaan jo edellisenä iltana.

Näin ollen ainakin omalla kohdallani matkajännitys alkoi vasta, kun olimme jo matkalla Helsinki-Vantaan kentälle. Sitten sitä alkoikin vähän jo epäilyttää, että voiko niinkin kauas kuin Intiaan lähteä näin vähällä valmistautumisella?

Totuushan oli kyllä se, että reissu oli aika hyvin hallussa. Olimme Millan kanssa varanneet lentoliput Hulluilta Päiviltä jo aikaa sitten ja vaikka lähtöpäivä oli muuttunut (tästä myöhemmissä kirjoituksissa ehkä lisää), ei suurempia muutoksia matkasuunnitelmiin ollut tullut. Lento Delhiin, kaupungin nähtävyydet, käynti Agrassa (pakkohan se ekalla reissulla Intiaan on käydä katsastamassa Taj Mahal), lento etelä-Intiaan entisten työkavereiden suosituksien mukaisesti, jne. Ongelma olikin enemmän se, ettei oikeasti tiennyt mitä Intiassa oikeasti olisi odotettavissa. Ahdistaako hälinä, kerjäläiset ja liikenne niin, että ekan päivän jälkeen onkin pakko linnoittautua hotellihuoneeseen vai minkälaista siellä oikein olisi?


PS. Pahoittelut kaikille, jotka ovat tässä jo reilun viikon odotelleet kuvia ja juttuja Intiasta. Tämäkin kirjoitus oli tarkoitus laittaa blogiin jo ennen lähtöä. On vain ollut vähän kiireitä ja toisaalta pitäähän mulla olla jotain kirjoiteltavaa tulevaksi vuodeksi. Eikä kuviakaan (vaikka niitä onkin vain vajaa 800) ole vielä käyty kunnolla läpi, mutta kyllä te pikkuhiljaa saatte jotain kivaakin.

1 kommentti:

L kirjoitti...

näköjään onnistuu näin kännykälläkin tämä blogin luku :-)