6. heinäkuuta 2007

Etelän Kierros : Roswell

Roswell, New Mexico. Aina kun tulee puhe pienistä vihreistä miehistä, hallituksen salaliitoista ja muusta huuhaasta, niin tämä kaupunki voidaan vetää mukaan keskusteluun. Jotain vissiin tipahti jossain aavikolla 60 vuotta sitten. Oli se sitten avaruusalus tai säähavaintopallo, niin kaipa siellä jotain maahan tuli.

Uskokoon kukin mitä haluaa. Tuolla kaupungissa järjestetään nyt kuitenkin vuosittainen UFO-festari ja kun tänä vuonna on 60:s juhlavuosi (1947 se siellä kolahti), niin siellä pitäisi olla innokkaita juhlijoita enemmän kuin normaalisti. Myös Petri päätti piipahtaa siellä torstaina.

Itse festareihin kuuluu kaikenlaista luennoista, konsertteihin ja muuhun vastaavaan. Yhdistävänä tekijänä tuntuu olevan jonkinlainen kontakti avaruusolentoihin. Tämän lisäksi UFO-museo järjestää ohjelmaa omalla tahollaan.

En oikeastaan ollut tehnyt mitään suunnitelmia päivälle. Ajelisin vain Roswelliin ja pyörisin siellä yleisessä hulinassa. Suunnitelmia olisi kyllä sittenkin vaadittu. Paljastui nimittäin ettei mitään yleistä juhlahumua kaupungissa näkynyt. Ehkä olin sitten mainoksien uhri, mutta kuvittelin että festarit olisivat ollut isokin juttu. Jotenkin Santa Festä käsin siltä tuntuikin. Kun yritin viikko sitten varailla hotellia kaupungista, kaikki olivat loppuunmyyty (ainakin kaikki mitkä netistä löysin). Tästä syystä jouduin yöpymään Carlsbadissa useamman kuin yhden yön. Tai sitten bileet alkavatkin vasta lauantaina eikä nyt viikolla vielä mitään tapahdu tai ainakaan päivällä kun itse siellä olin.

Joka tapauksessa koko juttu oli iso pettymys.

Ehkä asiaan vaikutti myös se, että olin ihan pirun väsynyt jostain syystä. Hyvä kun kerkesin edes aamupalalle.

Aloitin kierrokseni konferenssikeskuksesta, jossa piti olla runsaasti näytteilleasettelijoita. Paikan kiertämiseen meni ehkä noin viisi minuuttia, kun hiljaa käveli. Ehkä 20th Century Foxin ständiltä olisi voinut jotain mielenkiintoista löytää, mutta muuten ei paljoa innostanut. Olin päättänyt ostaa festarien t-paidan, joten "etsin" niitä myyvät ständit varmuuden vuoksi.
Sitten jatkoin sinne UFO-museoon. Siellä tuntui olevan vähän enemmän elämää. UFO-kirjailijoita ständeillään ja paljon 1947 tapaukseen sekä muuhun ufoiluun liittyvää tietoa. Se tietopuoli oli ihan mielenkiintoisesti kirjattu ja niissä pysyttiin yllättävän paljon asialinjalla. Positiivinen yllätys. Mutta siinä se olikin. Paikan kiertämiseen meni ehkä reilusti enemmän aikaa kuin konferenssikeskuksen kierrokseen, mutta ei muuta. Torstain luennot olisivat olleet ilmaisia mutta kiinnostavalta kuulosti vain festarien puolen ensimmäinen (josta myöhästyin) ja viimeinen (jonka alkuun olisin joutunut kierrosteni jälkeen odottamaan kolme tuntia). Eli en siis kuunnellut yhtään luentoja. Mielessä kävi myös käynti alkuperäisellä onnettomuuspaikalla, mutta muuta festariväkeä ei ollut paikalla tarpeeksi että olisi ollut täysi bussi valmiina. Joten jätin senkin väliin.
Ehkä mulla oli liian suuret ennakko-odotukset tai olin vain väärässä paikassa väärään aikaan. Itse kaupunki oli kiva. Ufo-aiheisia kauppoja oli paljon odotettua vähemmän. Vain parin korttelin verran museosta niitä tuntui olevan, kauempana paikka vaikutti ihan tavalliselta kaupungilta. Parempi näin.

Olisin halunnut käydä syömässä UFO-aiheissa ravintolassa/kahvilassa, mutta parhaimman oloisessa (eli tuossa Cover-Up Cafessa) oli niin pitkä jono, että kävin sitten ihan tavallisessa paikassa vetämässä sämpylän.
Alkuperäinen suunnitelma oli viettää perjantaikin Roswellissa, mutta en nyt sitä teekään. Sen sijaan yritän käydä täällä Carlsbadissa olevassa pienessä eläintarhassa ja mahdollisesti Carlsbad Cavernsissa uudelleen testaamassa sitä yökuvausoptiota. Katsotaan huomenna miten menee, kumpikaan noista ei ole kuitenkaan lukkoonlyöty vaan riippuu innosta ja vähän myös säästä.

2 kommenttia:

L kirjoitti...

Enpä odottanut näin tiivistä raporttitahtia, vaikka usutinkin päivittämään blogia reissun aikana. Hauskaa seurata mihin tie vie. Sääli että Roswell oli pettymys, kun olit sitä niin odottanut, mutta näköjään yhtä ja toista muuta mielenkiintoista on osunut reitille.

Petri kirjoitti...

Tietenkin aktiivilukijoiden toiveisiin on vastattava =) No, ehkei tahti olisi ollut näin kova, jos olisin viihtynyt siellä Roswellissä pidempään.

Nyt kun olen vähän lukenut uutisointia noista festareista, niin olen aika varma, että iso osa immeisistä tuli paikalle vasta viikonlopuksi. Eli tuolloin torstaina (mikä oli pippaloiden eka päivä) oli vielä hiljaista tai sitten media yrittää paisutella tätäkin juttua.

Olen kuitenkin tyytyväinen ratkaisuuni kiirehtiä firman pippaloihin lauantaiksi (joista kirjoittelen kyllä kunhan jaksan).