10. kesäkuuta 2006

Previously on... [Osa 5 : "Keräilyerät"]

Eli yritetään nyt viimein päästä jotenkin tähän päivään. Ehkä lyhennän ja kerron jotkut jutut myöhemmin.

Birminghamista palasin sitten takaisin Santa Féhen 13. päivä toukokuuta. Ja jälleen samaan hotelliin, jossa olin edellisellä kerralla majoittunut kaksi viikkoa. Minut muistettiin hotellilla ja jonkun verran juttelinkin respassa henkilökunnan kanssa (sain esim. selville pari halpaa kalustepaikkaa). Sain myös upgradatun huoneen eli sieltä löytyi tällä kertaa myös jääkaappi, josta olisi edellisellä kerralla ollut kyllä enemmän hyötyä. Ihan kiva juttu, mutta paljon kivempi oli kyllä saada "oma" kämppä! [Toinen kerros, parveke on tuon puun takana]
Yksi pikku ongelma siinä kyllä oli : se oli kalustamaton. Tästä ja saamattomuudestani sitten aiheutui pakko-askeesi eli nukkuminen lattialla pari ensimmäistä yötä. Kuulostaa lopulta paljon pahemmalta kuin oli. Ehkä syynä oli pitkä treenini vuodesohvilla (ei ole sänkyä tainnut olla noin kymmeneen vuoteen) tai kämpän kokolattiamatto, joka oli yllättävän pehmoinen. Sain ostovaihteen päälle kuitenkin parissa päivässä.

Vuodesohva oli eka ostos, joten pääsin pois lattialta. Seuraavaksi olisi voinut olettaa, että jokainen järkevä ihminen hommaa pöydän ja pari tuolia, mutta mielestäni TV (ja sille joku paikka) ja kotiteatterisysteemi kuulosti kyllä paljon tarpeellisemmalta. Täytyyhän sitä musaa ja leffoja pystyä katsomaan. Vasta tämän jälkeen raahasin paikalle ruokapöytäsetin ja vähän muuta roinaa (eli siis kaiuttimille sijoituspaikkoja : kaksi pikkupöytää ja kaiutinjalat takakajareille). Ja siinä sitten se sisustus olikin.

Katkaisin vuodesohvaputken ostamalla sängyn, joka saapui myöhemmin. Ostoslistalla on vielä parvekkeelle pöytä ja tuoli (tai kaksi jos mahtuu), mutta en ole mieleisiäni vielä löytänyt. Olen kyllä nähnyt juuri semmoisen mitä olin ajatellut, mutta kun muut objektit siinä liikkeessä oli aika tyyriitä, en viitsinyt silloin hintaa katsella.

Mutta eikös sisustus pääosin ole tyttöjen hommaa? Jos semmoinen joskus tänne eksyy, niin onpahan sille sitten jotain tekemistäkin. Kai poikamies tuolla sohva+TV+musalaite yhdistelmällä pelkästään pärjäisi.

Tämän kodin luomisen ohessa kävin sitten hoitamassa myös sen SSN-asian. Kuten aiemminkin asia osoittautui hyvinkin simppeliksi hommaksi. Menin sosiaaliturvatoimistolle (tällä kertaa ei ollut turvatarkastusta, muutenkin paikka oli paljon rennompi kuin B'hamissa). Odottelin vähän vuoroani, menin tiskille, täytin lapun ja virkailija sanoi, että lapun käsittelyyn sitten menee varmaankin joku neljästä kuuteen viikkoa. Selvä. Kuten olen useasti varmaan sanonut : onneksi en saa palkkaa täältä! Mutta kappas kummaa, viikko tuosta visiitistä, postilokerostani (ei sitä laatikoksi voi kutsua, jos mä en kunnolla saa kättäni sinne tungettua) löytyi vähän paksumpi kirje sosiaaliturvatoimistolta. Sen sisältä löytyi Se : vähän paksummasta paperista tehty luottokortin kokoinen lappu, jossa oli numerosarja. Sitä ei saa sitten pitää mukana, sen kestävyyttä ei saa parantaa päällystämällä sitä, jotenkin tuntuu että sen olemassaolo suurinpiirtein piti unohtaa ohjeiden luvun jälkeen. No, mutta se on nyt mulla. Jee.

Oikeastaan en ole tarvinnut tuota numerosarjaa kuin nettiliittymän tilaamiseen netistä. Luulen, että jos olisin jaksanut ajaa Albuquerqueen ja tehdä tilauksen toimipisteessä, en olisi tarvinnut silloinkaan.

Mitäköhän mainitsemisen arvoista sitä on sitten tapahtunut? Parista jutusta on kuviakin, joten ehkä ne jätetään seuraaville kirjoituskerroille.

Olen yrittänyt oppia tuntemaan kaupungin tiestöä käymällä etsimässä ravintolaoppaan ruokapaikkoja. Lemppariksi on muodostunut semmoinen lähikapakan oloinen urheilubaari, ehkä johtuen isosta videoscreenistä ja siitä että se on juuri mun tasoinen ruokapaikka eikä kovin kaukana. Samaiseen kaupunkisuunnistukseen voi liittää myös Santa Fén legendaarisen (mulle taidettiin paikasta mainita heti maaliskuun reissulla) ja ainoan strippibaarin sijainnin selvittäminen. Tiedän nykyään myös missä kaupungin isoin yökerhokin on (yllättyyköhän joku jos sanon, että se on ainoa yökerho). Eli tiedän kaikki Santa Fén menomestat =)

Ehkä nämä vanhojen kertaukset olisi sitten tässä. Sovitaan, että pohjustus on nyt tehty. Eiköhän näillä viesteillä ole saatu lukijamäärä tippumaan alle viiteen, niin ei ole enää niin suuria paineita.

Ei kommentteja: