29. elokuuta 2007

Elämän merkkipaaluja

Ensimmäiseni oli Kal Ho Naa Ho ja elämäni muuttui suuresti...
Kahdessadas oli Sangharsh ja koukussa ollaan vieläkin...

3 kommenttia:

od kirjoitti...

Mä olen ihan neitseellinen tuon suhteen.

Mikä olisi sopivaa ensikertalaiselle? Ja milloin tarkalleenottaen palaat Suomeen, notta voin sen tulla lainaamaan? ;)

Petri kirjoitti...

Vastataan siihen helppoon kysymykseen ensin : olen tulossa takaisin Suomeen syyskuun viimeisinä päivinä. Ensimmäinen kokonainen päivä on (jos aikataulut pitävät) maanantai lokakuun ensimmäinen päivä.

Jos et jaksa odottaa mun saapumista, niin ensi kuun Rakkautta ja Anarkiaa varmaan tarjoilee tänäkin vuonna jonkun Bollyn (ohjelmisto taidettiin julkistaa 6. päivä, http://www.hiff.fi/).

Toi aloitusleffa on vaikeampi kysymys kuin ehkä kuvittelet. Se vähän riippuu minkälaista elokuvaa oikeastaan haluat nähdä. Oletan, että olet hakemassa piristystä siihen synkkään maailmaan, jota länsimaiset elokuvat meille syöttävät eli haet sitä perinteistä Bollywoodia.

Yleisen mielipiteen perusteella sanoisin, että toi mun ensimmäiseni eli "Kal Ho Naa Ho" on varmaan se paras aloitus. Huumoria, suuria tunteita, tanssia ja laulua. Vaikka suurin osa onkin aika modernia menoa (eli ei niitä mun kaipaamia kauniita intialaisia pukuja kuin parissa kohtaa), niin se on kuitenkin täysiveristä Bollywoodia.

Ja kun megabudjetin leffa on, niin tähdetkin ovat tässä oikeasti isoja tähtiä : Shah Rukh Khan ja Saif Ali Khan teille komeita miehiä arvostaville; naiskauneutta taas kankaalle tuo Preity Zinta ja Sonali Bendre (plus parit muut isot nimet voi bongata yhden biisin aikana).

Mielelläni kuulen kyllä muidenkin ajatuksia tästä "ensimmäisestä kerrasta". Oma leffamakuni kun ei aina oikein kulje käsi kädessä yleisen mielipiteen kanssa, edes Bollywood-pätkien kohdalla.

Petri kirjoitti...

Ainiin, jos kunto ei kestä katsoa pitkiä elokuvia, niin KHNH:ssa on kyllä ihan DVD:lläkin merkattu väliaika. Silloin saa ihan luvan kanssa jaloitella. Pituuttahan tuolla pätkällä on vähän päälle kolme tuntia.

Jos lyhyempiä kaipailet, niin vaihtoehtoja ei mun mielestä kovin runsaasti ole (tulee mieleen tasan yksi perinteinen Bolly).