30. marraskuuta 2006

Talvi

Tänä "aamuna" odotti ikkunan takana kovin mukava yllätys : lunta! Lämpötila oli juuri ja juuri miinuksen puolella (siis Celsius-asteissa), joten taivaalta tullut tavara oli myös valkoista. Jee! Heti sitä piristyi, aivan kuin koto-Suomessakin aina ensi lumen sataessa.

Ulos päästyäni huomasin toki, että olihan se aika vetistä, mutta toisaalta sitä oli tullut aika runsaasti. Teiltä se oli sulanut, mutta muualla (esim. autojen päällä) sitä oli sitäkin enemmän. Ja kyllä, laitoin takin päälle tänään töihin lähtiessäni (tosin oli ensimmäinen kerta täällä ollessani).
Työpäivän loppupuolella huomasin myös, että alueelle oli luvattu lumimyrskyäkin.
Ajo oli aika hitaanpuoleista (todennäköisesti ensimmäinen kerta täällä kun joku muukin ajaa rajoitusten mukaan tai kuten suurin osa teki : paljon hitaammin, esim. 30mph 45mph:n alueella) kotiin, mutta eipä mitään onnettomuuttakaan tapahtunut. Ei tätä tällä kertaa kuitenkaan kovin pitkään kestä, joten pitää yrittää iloita siitä nyt mahdollisimman paljon. Radiosta kuulemani keskustelun perusteella lumisateita ei ihan joka vuosi ole näihin aikoihin. Kyllä täällä joka vuosi lunta kuitenkin kuitenkin satelee.
Pitäisiköhän pirauttaa naapureille, josko he lähtisivät pihalle vaikka lumiukkoa pyöräyttämään? Töissä käydyn keskustelun perusteella myös he olivat kovin ilahtuneita lumen tulosta.

2 kommenttia:

L kirjoitti...

Jotenkin tuosta harmaa-valkoisesta yleisväristä tulee mieleen koti-Suomen nollakelit kyllä elävästi. En voi sanoa, että tulisi ikävä. Sitten kun on vähän pakkasta ja kirpeä pakkaslumikeli, niin asia on toinen. Täällä edelleen noin + 17. Kummallinen maa.

Petri kirjoitti...

Harmaaksihan se vetää, kun on pilvistä. Torstaina, kun täällä oli vielä kylmempää eikä lunta sadellut, olikin jo niin kaunista, että melkein unohti kuinka tappoliukkaita kaikki tiet olivat.