5. toukokuuta 2007

Turistikuvia

Menin lipsauttamaan viime kirjoituksen yhteydessä sen, että pääsin taas leikkimään AutoStitchillä ja siis tekemään hienoja panoraamakuvia. Vaikka ne taitavatkin olla yleensä hienoja vain ylpeän tekijänsä silmissä, niin ehkä sitä on pikkuhiljaa sekä oppinut kuvaamaan oikealla lailla että uskaltanut muutella ohjelman asetuksia.

Edellisen kirjoituksen Monaco-kuva vain yksi niistä hyvistä Ranskasta saaduista panoraamakuvista. Antibesistä ja lähiseuduista sai lähinyppylältä aika kivan yleiskuvan, vaikka keskellä olevat istuskelijat (ja heidän haamunsa) hieman häiritsevätkin muuten harmonista maisemaa.
Nizzan tunnelmallinen auringon pilkahdus tuotti loppujen lopuksi vähän hankaluuksia panoraaman teossa. Yritys-erehdys-tekniikalla tehtyjen rohkeiden kokeiden jälkeen pääsin kärryille ja lopputulos oli aikana hyvä, vaikka itse sanonkin.Petrin Euroopan turnee jatkui Ranskan viikon jälkeen Pohjolaan, jossa ainakin parit päivät jatkettiin turistimeiningillä. Jostain syystä ei Stadionin torniin ollut tullut aiemmin kavuttua ja kappas kummaa, sieltähän avautui aika hienot näkymät. Eli kamera joutui tehokäyttöön. Ihan maksimilevyistä kuvaa en pystynyt tekemään, mutta Helsingin keskustaan suuntautuva maisema onnistui vallan mainiosti.
En ole vielä(kään) jaksanut laittaa kuvia kuvasivustolle, mutta ehkä sekin tässä tulevien päivien/viikkojen/kuukausien aikana onnistuu. Loppujen lopuksi nämä maistiaiset taitaa olla sieltä mielenkiintoisimmasta päästä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hienoja nuo nizzan kuvat. ei kuva stadikan tornistakaan hullumpi ole. t.maikku

Petri kirjoitti...

Kyllä sieltä Suomestakin kauniita kuvia ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia saa aikaan!