22. huhtikuuta 2007

Lomaviikko

Vaikka nyt Antibes näyttikin ne huonommat puolensa (olisi toki voinut tapahtua muuallakin, joten ei ehkä sittenkään syytetä paikkaa), niin ajattelin kertoilla lyhyesti vierailuni huippuhetket. Laurahan ennätti aktiivisempana bloggaajana kirjoitella viikon tapahtumat omasta näkökulmastaan eli sieltä voi lueskella lisää vierailustani.

Top 3 : Monaco
Jo saapuminen tähän pikkuvaltioon oli kuin olisi saapunut johonkin toiseen maailmaan. Koko ajatus siitä, että voin lähijunalla mennä toiseen valtioon ilman mitään sen kummempia järjestelyjä on lopulta aika erikoista. Se toiseen maailmaan astuminen alkoi itse asiassa heti siirtyessä juna-asemalta pois : jalankulkutunnelit olivat kuin jostain hienommankin luokan hotellista! Kun on tottunut Suomen vastaaviin, esim. Leppävaaran radan ali menevään tunneliin, ei eroa paljoa enempää voisi ollakaan. Ei roskan roskaa, lähes kaikilta pinnoilta olisi pystynyt peilailemaan itseään ja ei yhtään laitapuolen kulkijaa (no ei kai Monacossa semmoisia voi ollakaan).

Ja kyllähän tuo hämmästys jatkui ulkoilmaan päästyäkin. Paikka oli täynnä sekä rumia että todella kauniita kerrostaloja ja vihreitä alueita ei näkynyt kuin kaukana vuoren rinteillä (eli siis Ranskassa).

Suoraan sanottuna en kyllä haluaisi asua tuossa maassa (tai no ehkä siellä vanhassa kaupungissa), mutta olihan tuo aika jännä paikka vierailla.
Top 2 : Antibes
Vaikka olin Lauran blogin perusteella jo ihastunut paikkaan, oli sinne itse pääseminen kuitekin todella ilahduttava kokemus. Pääsin Antibesissä todella pakoon amerikkaisesta kaupunkimallista. Kaikki kaupat olivat pieniä putiikkeja kapeiden katujen varrella samoin kuin ne viehättävät ravintolat ja kahvilat. Kapeat kadut olisi voinut kokea ahdistaviksikin kun on tottunut siihen Santa Fen väljyyteen, mutta näin ei käynyt. Se tuntui vain virkistävältä.

Lyhyesti sanottuna : ihan paikka!

Top 1 : vaellus Ezeen
Vaikka jotkut tuntuivatkin olleen huolissaan allekirjoittaneen kunnon kestämisestä, niin omasta mielestäni tämä viikon aloitus oli lopulta koko reissun kohokohta. Se nyt ei ehkä ole ihmekään. Silloin taisi olla koko viikon paras sää : auringon paistetta ja lämpöä reilusti. Tämän lisäksi paikka oli todella kaunis todella jyrkkine ja vehreine rinteineen. Itse Ezesssä (eli siellä nyppylän päällä) jyrkät ja kapeat kadut vanhassa kaupungiss ja näkymä vastakkaisen nyppylän peittymisestä kokonaan pilvenhattaroihin oli kyllä mieleenpainuvaa.

Kai se luonnon läheisyys ja hiljaisuus on jotain suomalaiselle niin tärkeää, että siellä tuntuu aina viihtyvän paremmin kuin kaupungin vilinässä. Eivät kaikki tietenkään ole samanlaisia, mutta näin siis olen huomannut itseni kohdalla. Ihmisvilinässä voi viihtyä kyllä jonkun aikaa, mutta aina sitä mieli palajaa sinne luonnon rauhaan.

Lauran blogista löytyy useita kuvia meikäläisestä tältä reissulta (punaisena ja vähemmän punaisena), joten niitä voi katsella sieltä. Muutenkin Lauran ottamat kuvat näyttivät jo tarpeellisen tuolta reissulta.

Runner-up : Nizza
Todennäköisesti hieman pidemmällä viipymisellä Nizzassa kaupunki olisi voinut päästä Monacon ohi tai ainakin tasoihin. Nyt se jäi listan ulkopuolelle, mutta koska sieltä sai mukavia kuvia aikaiseksi on siihen hyvä päättää. Parhaimmat viikon aikana otetut kuvat tullevat MyPhotoAlbumiin jossain vaiheessa sitten kun olen saanut niitä käytyä läpi ja tehtyäni loput panoraamakuvat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siskon blogin kuvat olivat hyviä. Paikallinen blogi-isäntä tähyämässä muurilla horisonttiin oli aika hiano.

- Kalle

L kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää näin kommenttilaatikon kautta, kun puhelintahan mulla ei ole enää eikä varapuhelintakaan... Hieno oli Monacon panorama, ei yhtään huomaisi, että on useammasta kuvasta tehty. Täytyy munkin tutustua tuohon. Laita vaan ne seuraavatkin sitten blogiin, kun saat tehtyä.

Petri kirjoitti...

Ne muut panoraamakuvat ei ole mun mielestä ihan noin hyviä kuin toi Monacon näyte. Koska mulla ei kuitenkaan ole mitään kummempaa kirjoiteltavaa, niin ehkäpä laitan nekin sitten tänne.

Anonyymi kirjoitti...

pitaa tarkistaa:)