2. elokuuta 2009

Entäs se kevyt kesälukemisto?

Aiemmin lueteltujen kirjojen lisäksi kotiluolastani löytyy nykyään myös muuta kivaa, jotka mulla oli alunperin tarkoitus tahkota kesän aikana. Johtuen pienistä työelämän muutoksista, aikataulu on jonkun verran muuttunut, mutta joskus nämäkin pitäisi lukea ja sisäistääkin (jotakuinkin esitetyssä järjestyksessä) :
  • Dynamiikka I, Dynamiikka II ja Statiikka
    Eero-Matti Salonen
  • A Brief Introduction to Fluid Mechanics
    Donald F. Young, Bruce R. Munson, Theodore H. Okiishi ja
    Wade W. Huebsch
  • Viscous Fluid Flow
    Frank M. White
Ehkä pitänee luoda jälleen toinen lista noiden rinnalle, ettei vanhan pää poksahda. Se voisi muodostua vaikka seuraavista opuksista. Nämä olen ostanut hyllyyni komistamaan, mutta olen ne jo aiemmin lainakirjoina lukenut. Toki listan ensimmäinen ei ole kaikista kevyimmästä päästä...no, itse asiassa ei toi Hyperion-saagakaan taida kovin leppoista olla, mikä mussa on oikein vialla?
  • Toinen sukupuoli
    Simone de Beauvoir, 1
  • Hyperion, Hyperionin tuho, Endymion sekä
    Endymionin nousu
    Dan Simmons, 2 & 3
Pitäisköhän sitä joskus lukea oikeastikin kevyttä kirjallisuutta?

4 kommenttia:

L kirjoitti...

Pitäisi :-O

Petri kirjoitti...

Mulla on ollut aika pitkään mielessä Austenin teosten lukeminen. Käviskö ne?

Tässä kyllä alkaa kohta taas kiireiset ajat töissä, joten ei tiedä miten kerkeää lukemaan. Toisaalta myös jonkun verran lentelyä, joilla tarvitaan kyllä yleensä jotain tekemistä.

L kirjoitti...

Sun lukutottumukset ei kyllä mene mihinkään profiiliin. Toisaalta noi ihan käsittämättömät teokset ja sitten vastapainoksi näitä enemmän naistenkirjoiksi luokiteltuja, vaikka Austenit toki ovat klassikkoja. Lue ihmeessä, itse en ole lukenut yhtään, mutta leffat on hyviä.

Petri kirjoitti...

Tylsäähän se olisi kaavoihin kangistua =)

Nyt tuli mieleen myös muuta fiktiota, joka olisi ihan kiva lukea. Sekin on nähty leffana jo moneen kertaan ja aina sen nähtyä on tullut mieleen, että olisi kiva lukea kirjakin.

Nick Hornbyn Uskollinen äänentoisto (High Fidelity) ja eiköhän Hornankattila (Fever Pitch) menisi siinä samalla.