7. heinäkuuta 2009

Yksi pikkujuttu

Jompikumpi vakilukijoista saattaa muistaa, että kehuskelin saaneeni TKK:lta stipendin tuossa jokunen aika sitten. Asiat eivät nyt sitten olleetkaan ihan niin hienosti kuin hehkuttaessani kuvittelin. Ongelmat juontuvat sinällään kivasta jutusta : "Apurahansaajien eläkevakuuttaminen toteutetaan vuoden 2009 alusta maatalousyrittäjän eläkelain mukaisesti".

Tällä vakuuttamisella on kuitenkin omat vakuutusehtonsa ja niistä, tai paremminkin niiden tulkinnasta, johtuvatkin nämä tämänkertaiset ongelmat. Millä tavoin pykäliä tulee tulkita on myös MELAlle (Maatalousyrittäjien eläkelaitos) vielä tällä hetkellä vähän epäselvää, joten ei ole ehkä ihme että TKK ei lähtenyt mitään tulkitsemaan vaan päätti itsenäisesti etteivät he, jotka heidän stipendin saavat, saa olla lainkaan palkkatyössä TKK:n kanssa.

Homma on loppujen lopuksi siis aika simppeli, mutta ikävä kyllä TKK teki tämän periaatepäätöksensä vasta sen jälkeen, kun oli pitänyt jo ilmoittaa ottaako vastaan tuon stipendin.

Olin ollut vielä toukokuussa yhteydessä vastuullisiin henkilöihin asian tiimoilta ja minulle oli sanottu, että aiempi (ennen uuden lain tuloa) käytäntö (eli sivutointa, myös TKK:lle, saa tehdä max 10h/vko ilman erillisiä selvityksiä) olisi nytkin voimassa. Kaiken kieltävä päätös tehtiin siis kuitenkin sitten tämä jälkeen.

Mikä tekee hommasta vielä ikävämmän on se, että TKK ei ilmoittanut tästä päätöksestään suoraan stipendinsaajille (tai ei ainakaan minulle)!

Viesti päätöksestä, tai kannanotosta kuten he sen ilmaisivat, meni vain stipendinsaajien yksiköiden sihteereille ja näin ollen en olisi asiasta edes kuullut tässä vaiheessa ellei sihteerimme olisi kiltisti ohjannut viestiä myös minulle.

Koska olen sidoksissa tällä hetkellä useampaankin eri projektiin ja koska en todellakaan voi jättää niitä hommia tekemättä, teimme pomon kanssa semmoisen erittäin ikävän päätöksen että en otakaan vastaan tuota minulle myönnettyä tutkijankoulutusstipendiä.

Projektitöiden tekeminen kiertoteitse (eli rahat tulisivat muualta kuin TKK:lta) olisi mahdollista mutta vaatisi tässä tilanteessa aika paljon säätämistä, joten sitä ei lähdetty tekemään. Ja vaikka asiaa vähän harkitsinkin, niin en lähdehommia tekemään ilman korvausta.

Oikeasti harmittaa aika paljon, mutta näin sitä nyt sitten mennään. Jatko-opinnot pysyvät siis vieläkin tukevasti lähtökuopissaan.

Ei kommentteja: